Incentive reis Istanbul

Het is gemakkelijk om jezelf te verliezen in de grandioze geschiedenis van Istanbul, maar het moderne Istanbul is een zinderende metropool, die op zich al een bezoek waard is. De winkels zijn van wereldklasse en het nachtleven bruist rond het Taksimplein.

Hoewel Istanbul niet langer de hoofdstad is, is het nog altijd het zakelijke en culturele centrum van het land, nog steeds de stad waar nieuwe trends worden gecreëerd. Dit zorgt voor een interessante incentive reis.

Gratis advies
of bel direct +31 (0)348-430 293
Samen sparren?

Voorbeeldreis Istanbul

Enkele mogelijkheden voor activiteiten en excursies in Istanbul.

De stad

Constantinopel, het centrum van het Byzantijnse rijk dat meer dan duizend jaar duurde, werd later Istanbul de hoofdstad van het Ottomaanse rijk bijna 500 jaar geleden. De stad is een mengeling van Europa en Azië, een unieke stedelijke compositie. Een wandeling door Sultanahmet, binnen de stadsmuren, tussen moskeeën, musea en de Grote Bazaar is een reis door zowel de geschiedenis als het dagelijks leven.

Modern Istanbul ligt aan de andere kant van de Galata-brug in Beyoglu, rond Taksim en de noordelijke ...

Lees meer
Het mooie Istanbul
Het mooie Istanbul
... voorsteden met veel goede restaurants en winkels. Istanbul's Aziatische wijken hebben veel van het toerisme vermeden en hebben een meer alledaags karakter behouden.

Waterwegen spelen een centrale rol in het leven van de stad en het bootverkeer op de Bosporus, de Gouden Hoorn en de Zee van Marmara is buitengewoon intensief. Langs de oevers vindt u kleine cafés waar u kunt genieten van een glas thee en een prachtig uitzicht over de stad.

Dining

Een maaltijd begint vaak met meze - een aantal kleine gerechten zoals aubergine -puree, börek, verschillende salades en kaas. Het vullen van groenten zoals tomaten, paprika, aubergines en courgettes met rijst en gehakt is typisch Turks (dolmasi).

Er zijn speciale restaurants die alleen kebab of köfte serveren, (Turkse gekruide gehaktballen), met variaties als Kebabci of Köfteci. Simpelere restaurants worden Lokanta genoemd.

Turkse maaltijd
Turkse maaltijd

Cafés

Koffie heeft een belangrijke rol gespeeld in de Turkse levensstijl en cultuur, dus het is geen wonder dat je in Istanbul veel oude en nieuwe cafés vindt.

Waarom probeer je niet een kopje traditionele Turkse koffie of thee, die wordt geserveerd in een kleine gracieuze kop?

De echt trendy plaatsen zijn buiten het stadscentrum, in Etiler, Levent en Ortaköy, maar er is ook genoeg te doen rondom Taksim.

De gezellige avondsfeer in Istanbul
De gezellige avondsfeer in Istanbul

Boodschappen doen

Vroeger hadden de verschillende gilden hun eigen speciale gebieden in de Grote Bazaar, Kapali Çarsi, nu zijn het voornamelijk leer, tapijten en goud.

De Bazaar heeft meer dan 5.000 winkels en afdingen is essentieel en de sport van de dag.

De Grote Bazaar
De Grote Bazaar
Laura Koreman
“ Wij helpen je graag met het samenstellen van een reis die aansluit bij jouw wensen ”
Gratis advies

Daarom Smart Incentive Reizen

Het is onze passie om incentives en personeelsreizen zorgeloos te laten verlopen en reizigers een onvergetelijke reiservaring te bieden.
  • Persoonlijk: je persoonlijke Travel Consultant regelt alles van A-Z.
  • Creatief: de leukste ideeën voor ieder gewenst budget.
  • Ambitieus: altijd een stapje verder om je te verrassen.
  • Lokaal ondernemerschap: wij spreken de taal van het MKB.
  • Veilig: aangesloten bij IATA en ANVR.
IATA
ANVR
Onafhankelijke beoordelingen door onze klanten
8,6
“Wij boeken onze dienstreizen via Uniglobe omdat zij ons op een prettige en professionele wijze hiermee ontzorgen. Wij hebben erg kritische en eigenwijze gebruikers, maar toch is men heel tevreden over de dienstverlening. Dus het is erg knap hoe deze dienstverlening aansluit op onze bedrijfscultuur en onze manier van werken.”
– HKU, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Jolanda
“Wij nemen het organiseren graag uit handen, zodat jij je tijd kunt gebruiken voor écht belangrijke zaken.”
Contact
of bel +31 (0)348-430 293