Inspiratiereis Puglia

Puglia ligt in de “hak van Italië” en is hierdoor voor een heel groot deel omringd door zee. Naast prachtige stranden kent deze regio ook een hoop gezelligheid in de dorpjes en stadjes. De leukste manier om deze regio te ontdekken is natuurlijk per Vespa! Met onze goede Italiaanse contacten zorgen wij voor een mooie route tijdens deze inspiratie reis, onder leiding van professionele gidsen.

Sprookjesachtige “Witte Stad”

Ostuni wordt ook wel ‘Città Bianca’ genoemd, oftewel ‘Witte Stad’, een klein stadje dat haar naam eer aan doet. Al van ver zie je Ostuni verrijzen. Vrijwel elk gebouw is witter dan wit gekalkt en in combinatie met alle kronkelende smalle straatjes wil je niets liever dan heel lang verdwalen.

Polignano a Mare

Een ander niet te missen stadje is Polignano a Mare. Dit stadje heeft een leuk en gezellig centrum, maar de reden dat veel toeristen hier naar toe gaan is het strand. Dit strand ligt tussen de rotsen en ligt tientallen meters lager dan het stadje zelf. Dit is een prachtig aangezicht. Mocht je genoeg budget hebben, dineer dan bij het nabij gelegen grotrestaurant.

Gratis advies
of bel direct +31 (0)348-430 293
Samen sparren?

Voorbeeldreis Puglia

Enkele mogelijkheden voor activiteiten en excursies in Puglia.

Dag 1: Ape tour in Polignano

Vanuit Port'alga, een betoverende haven, ontdekken we de charme van de 7 km lange kustlijn, via de Lungomare Domenico Modugno tot aan het vissersdorpje San Vito.

Vanuit het pittoreske dorpje San Vito ontdekken we het prachtige landschap van Polignano, langs hoge stenen muren, landelijke kerken en oude boerderijen waar u typische producten en lokale wijn kunt proeven. Eindigend met uitzicht op het middeleeuwse dorp Conversano.

De adembenemende haven in Port'alga
De adembenemende haven in Port'alga

Dag 2: Fiets tour in Lecce

Een aangename fietstocht door Lecce met alle highlights van de hoofdstad van Puglia. Lecce ademt een en al historie.

We starten middenin het centrum op Piazza Sant’Oronzo, hier vind je overblijfselen van een voormalig amfitheater. Iets verderop vind je de kathedraal van de stad (Cattedrale di Lecce).

Tijdens de tour zijn er stops bij lokale ambachtelijke winkels, zoals de wereldberoemde papier-maché-werkplaatsen, of de Lecce-steenhouwers.

De meest authentieke delen van Lecce worden getoond tijdens deze fietstour.

Fietstour door Lecce
Fietstour door Lecce

Dag 3: Ontdek Grotte di Castellana

De grotten van Castellana zijn één van de belangrijkste attracties van Puglia, gelegen op ongeveer 15 kilometer van Polignano a Mare.

Een rondleiding door de grotten gaat tot meer dan 60 meter diep. Een verbazingwekkend geheel gemaakt van stalactieten en stalagmieten. Verkalking zorgt voor verbluffende kleuren, die een ieders verbeelding te boven gaat.

De indrukwekkende grotten van Castellana
De indrukwekkende grotten van Castellana
Laura Koreman
“ Wij helpen je graag met het samenstellen van een reis die aansluit bij jouw wensen ”
Gratis advies

Daarom Smart Incentive Reizen

Het is onze passie om incentives en personeelsreizen zorgeloos te laten verlopen en reizigers een onvergetelijke reiservaring te bieden.
  • Persoonlijk: je persoonlijke Travel Consultant regelt alles van A-Z.
  • Creatief: de leukste ideeën voor ieder gewenst budget.
  • Ambitieus: altijd een stapje verder om je te verrassen.
  • Lokaal ondernemerschap: wij spreken de taal van het MKB.
  • Veilig: aangesloten bij IATA en ANVR.
IATA
ANVR
Onafhankelijke beoordelingen door onze klanten
8,6
“Wij boeken onze dienstreizen via Uniglobe omdat zij ons op een prettige en professionele wijze hiermee ontzorgen. Wij hebben erg kritische en eigenwijze gebruikers, maar toch is men heel tevreden over de dienstverlening. Dus het is erg knap hoe deze dienstverlening aansluit op onze bedrijfscultuur en onze manier van werken.”
– HKU, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Jolanda
“Wij nemen het organiseren graag uit handen, zodat jij je tijd kunt gebruiken voor écht belangrijke zaken.”
Contact
of bel +31 (0)348-430 293