Inspiratiereis Riga

Riga is de grootste stad van de Baltische drie eenheid en de hoofdstad van Letland. In Riga vind je allerlei invloeden van andere landen, gemixt met een eigen identiteit. Een incentive naar Riga brengt je dus echt even in een andere wereld en dat op maar een paar uurtjes vliegen van Amsterdam.

Er is genoeg te ontdekken op cultureel gebied, maar ook op culinair vlak en uitgaan ben je in Riga op de juiste plek. Er is zelfs een strand! En het mooiste van alles, het is er niet heel duur. Weten of een stedentrip Riga iets voor jullie inspiratie reis is? Dit zijn de leukste bezienswaardigheden en activiteiten.

Architectuur

Qua architectuur heeft Riga veel te bieden. De gebouwen lopen erg uiteen wat betreft stijl, variërend van Art-Nouveau/Jugendstil tot Renaissance en natuurlijk de aanwezige Russische invloeden. Alles ligt op redelijke loopafstand, daarom is een wandeltour met een groep perfect. Niet te missen is de Petrikerk (St. Peter’s Church). Verschillende interessante gebouwen passeren de revue, waaronder House of Blackheads en de indrukwekkende Academie van Wetenschappen (Latvian Academy of Science). Het Stalinistische gebouw – een geschenk van de Sovjet-Republieken aan het Letse volk – is gebouwd na de tweede wereldoorlog en was de eerste “wolkenkrabber” in Letland.

Zonsondergang vanaf een rooftopbar

Door de hele stad vind je rooftopbars, bezoek bijvoorbeeld Skyline bar, Terrace Riga, Star Lounge Bar op de hoogste verdieping van het chique Albert hotel of de skybar van hotel Blue Radisson. Je betaalt iets meer voor een drankje, maar het uitzicht is werkelijk fantastisch! Perfect voor het maken van foto’s tijdens de zonsondergang. Een goedkoper alternatief en ideaal voor groepen is de Latvian Academy of Science. Je betaalt hier een kleine entree om naar de top (23e verdieping) te gaan en wordt getrakteerd op een schitterend uitzicht over de stad en de rivier.

Gratis advies
of bel direct +31 (0)348-430 293
Samen sparren?

Voorbeeldreis Riga

Enkele mogelijkheden voor activiteiten en excursies in Riga.

Dag 1: Stadstour door het oude centrum van Riga

Het historische centrum van Riga is niet zo heel groot dus je kunt het meeste zien door er gewoon doorheen te wandelen. Je krijgt 800 jaar historie te zien en te horen van onze Engelstalige gids.

De tour start bij St. Peter’s Church, zeker een aanrader als je meer over de historie van de stad wilt weten.

Tip! Vergeet niet om naast de St. Peter’s Church je dosis geluk te halen bij het beeld van De Bremer Stadsmuzikanten, een sprookje van de Gebroeders Grimm.

De St. Peter's Church
De St. Peter's Church

Dag 2: Riga Motor Museum

De groep zal het museum ontdekken met behulp van moderne en diverse multimedia.

Het museum staat vol met unieke antieke voertuigen en de collectie is verrijkt met diverse tentoonstellingen. Ideaal voor echte autoliefhebbers!

Het Riga Motor Museum
Het Riga Motor Museum

Dag 3: Riga Shooting Range

Dit is één van de beste dingen die je kunt doen in Riga! De Shooting Range ligt 10 minuten buiten het oude centrum, hier worden jullie met een transfer naartoe gebracht.

Je krijgt professionele begeleiding en je leert schieten met een pistool op een juiste en veilige manier. Een echte adrenaline stoot…

De Shooting Range
De Shooting Range
Laura Koreman
“ Wij helpen je graag met het samenstellen van een reis die aansluit bij jouw wensen ”
Gratis advies

Daarom Smart Incentive Reizen

Het is onze passie om incentives en personeelsreizen zorgeloos te laten verlopen en reizigers een onvergetelijke reiservaring te bieden.
  • Persoonlijk: je persoonlijke Travel Consultant regelt alles van A-Z.
  • Creatief: de leukste ideeën voor ieder gewenst budget.
  • Ambitieus: altijd een stapje verder om je te verrassen.
  • Lokaal ondernemerschap: wij spreken de taal van het MKB.
  • Veilig: aangesloten bij IATA en ANVR.
IATA
ANVR
Onafhankelijke beoordelingen door onze klanten
8,6
“Wij boeken onze dienstreizen via Uniglobe omdat zij ons op een prettige en professionele wijze hiermee ontzorgen. Wij hebben erg kritische en eigenwijze gebruikers, maar toch is men heel tevreden over de dienstverlening. Dus het is erg knap hoe deze dienstverlening aansluit op onze bedrijfscultuur en onze manier van werken.”
– HKU, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Jolanda
“Wij nemen het organiseren graag uit handen, zodat jij je tijd kunt gebruiken voor écht belangrijke zaken.”
Contact
of bel +31 (0)348-430 293