Inspiratiereis Split

Split is oorspronkelijk vernoemd naar de Calicotome Spinosa, een doornstruik die slechts in bepaalde landen rondom de Middellandse Zee groeit. Het hart van Split wordt gevormd door het paleis van Diocletianus. De Romeinse keizer Diocletianus beval omstreeks het jaar 300 tot de bouw van dit paleis. Deze gebeurtenis wordt meestal beschouwd als het begin van het bestaan van de stad Split. Ook nu nog wordt het centrum van Split gevormd door het oude paleis, waarin huizen, winkels, markten, paleizen en kerken zijn gevestigd.

Het meest beeldbepalend is wellicht de Kathedraal van Sint-Domnius, genoemd naar Domnius, de beschermheilige van de stad. Daarnaast, heeft de stad een unieke ligging. Op de achtergrond vormen de bergen een perfecte locatie om de stad te overzien met prachtige turquoise zee van de Adriatische Zee. Split is niet alleen een strategisch gelegen stad, maar zeker ook een stad vol cultuur en gastronomie. Fantastisch voor uw inspiratie reis.

Ontdek Split en laat ons jou inspireren

Een aantrekkelijke en verrassende manier om Split te ontdekken is op de fiets. De tour gaat onder andere langs de zee, baaien, stranden en havens zullen worden bezocht. Daarnaast zullen het paleis van Diocletianus en het indrukwekkende parkbos Marjan voor een adembenemend uitzicht worden aangedaan.

Gezien de vele kansen die de stad te bieden heeft, kunnen verschillende uitstapjes worden gemaakt tijdens de tour, zoals een bezoek aan een museum, een rondleiding door het paleis, zwemmen of lunchen/dineren. Wij denken graag mee met de verschillende mogelijkheden!

Gratis advies
of bel direct +31 (0)348-430 293
Samen sparren?

Voorbeeldreis Split

Enkele mogelijkheden voor activiteiten en excursies in Split.

Dag 1: Ultimate City Challenge

Een ideale activiteit voor het bezoeken van historische monumenten, het ontdekken van verborgen juweeltjes en kennis te vergaren over de stad.

Een combinatie waarin verschillende teams verscheidene taken moeten oplossen zoals; vintage foto’s maken, proeven van lokale lekkernijen of een video van de stad maken.

Creativiteit en teamwork zijn cruciaal om deze ‘Ultimate City Challenge’ te voltooien. Daarbij is deze unieke ervaring een garantie om Split te ervaren!

De prachtige straatjes van Split
De prachtige straatjes van Split

Dag 2: Hvar Vintage Tour

Verken het eiland Hvar in één dag terwijl je een charmante en stijlvolle Volkswagen Beetle-cabriolet bestuurt.

Geniet van epische panorama's, bezoek pittoreske oude dorpjes en rijd langs schilderachtige wegen. De Hvar Vintage Tour begint met een kaart en gedetailleerde instructies.

Met de stijlvolle Volkswagen Beetle-cabriolet op tour
Met de stijlvolle Volkswagen Beetle-cabriolet op tour

Dag 3: Catamaran Cruise

Varend door de prachtige blauwe Adriatische Zee, kijkend naar de golven die voorbij komen, genietend van het panoramische uitzicht op enkele van de mooiste eilanden ter wereld en zwemmen in ongerepte baaien, dit is de ultieme zomerervaring.

Heerlijke eten en drinken, een luxe catamaran en duikervaringen in de Adriatische Zee, evenals gastvrij personeel en muziek: dit is absoluut een recept voor de ultieme dagtocht van Split naar Brač.

Liever wat meer snelheid? Kies dan voor een speedboot excursie: Stuiter over de ...

Lees meer
De Catamaran in de Adriatische Zee
De Catamaran in de Adriatische Zee
... golven, voel de zee spatten in je gezicht, stuur je speedboot in alle richtingen, stop direct onder de rotsen en werp het anker in een turkoois zand baai.

Bekijk de eilanden van Hvar of Brač in één dag, neem een koffiepauze op een van de eilanden, gevolgd door een lunch op een ander eiland later op de dag en maak tenslotte een heerlijke duik op het derde eiland.

Afhankelijk van het beginpunt, kunnen we je zelfs naar het eiland Vis brengen en de beroemde blauwe grot en het mooiste Europese strand Stiniva!

Laura Koreman
“ Wij helpen je graag met het samenstellen van een reis die aansluit bij jouw wensen ”
Gratis advies

Daarom Smart Incentive Reizen

Het is onze passie om incentives en personeelsreizen zorgeloos te laten verlopen en reizigers een onvergetelijke reiservaring te bieden.
  • Persoonlijk: je persoonlijke Travel Consultant regelt alles van A-Z.
  • Creatief: de leukste ideeën voor ieder gewenst budget.
  • Ambitieus: altijd een stapje verder om je te verrassen.
  • Lokaal ondernemerschap: wij spreken de taal van het MKB.
  • Veilig: aangesloten bij IATA en ANVR.
IATA
ANVR
Onafhankelijke beoordelingen door onze klanten
8,6
“Wij boeken onze dienstreizen via Uniglobe omdat zij ons op een prettige en professionele wijze hiermee ontzorgen. Wij hebben erg kritische en eigenwijze gebruikers, maar toch is men heel tevreden over de dienstverlening. Dus het is erg knap hoe deze dienstverlening aansluit op onze bedrijfscultuur en onze manier van werken.”
– HKU, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Jolanda
“Wij nemen het organiseren graag uit handen, zodat jij je tijd kunt gebruiken voor écht belangrijke zaken.”
Contact
of bel +31 (0)348-430 293