Inspiratiereis Wenen

Wenen is de hoofdstad en grootste stad van Oostenrijk. Kunst en cultuur zijn ingebed in de ziel van Wenen met theater, opera en beeldende kunst. Rijk aan voorbeelden van architectuur, waaronder barokke kastelen, tuinen en de Ringstrasse met parken, monumenten en grote gebouwen. Bezoek het tijdens deze inspiratie reis!

De stad ligt aan de Donau in het midden van Europa en wordt omringd door het Weense woud. Er zijn veel goede redenen om te reizen naar Wenen: De stad is wereldberoemd om zijn prachtige keizerlijke erfgoed, voor het Schönbrunn Paleis, de Belvedere en het keizerlijk paleis.

Wenen is wereldberoemd als een metropool voor levensgenieters en kunstliefhebbers. De stad biedt haar gasten een overvloed aan unieke attracties op elk moment van het jaar.

Laat ons jou inspireren

Wenen heeft meer dan 100 musea, geweldige architectuur in harmonie tussen oud en modern, 280 parken en tuinen met meer dan 400 soorten rozen in het voorjaar in de Volksgarten. Genoeg te doen en te zien dus!

De Vienna Prater is een amusementspark en de locatie van het reuzenrad, één van de beroemdste symbolen van Wenen. De Prater is geopend van maart tot oktober. Maar het wereldberoemde Giant Ferris Wheel en enkele andere attracties zijn het hele jaar door geopend.

Het Weense Museums Quarter (MQ) is één van de tien grootste culturele districten ter wereld. Aan de rand van de Oude Stad, in de voormalige keizerlijke stallen, verenigt dit gebied verschillende soorten kunst met restaurants, cafés en winkels in een gebied van 60.000 vierkante meter. Een prachtige combinatie van barokke gebouwen en moderne architectuur. Na het bekijken van werken van Schiele, kom je langs bij Café Leopold, welke meerdere avonden per week een eigen inspirerende DJ-line-up heeft. In Café.Restaurant HALLE kun je een kijkje nemen naar de meubels van de trendy Weense bar-ontwerpers Eichinger en Knechtl.

Gratis advies
of bel direct +31 (0)348-430 293
Samen sparren?

Voorbeeldreis Wenen

Enkele mogelijkheden voor activiteiten en excursies in Wenen.

Dag 1: Mountainbike tour en wijnproeverij

Eerst fiets je door de prachtige Weense bossen met een mountainbike. Vervolgens fiets je naar Weingut am Cobenzl, gelegen tussen de stad en het Wienerwald. Na aankomst op de wijngaard krijg je een rondleiding.

Uiteraard wordt het harde werken beloond met een verrukkelijke en professionele wijnproeverij.

De prachtige wijngaard in Weingut am Cobenzl
De prachtige wijngaard in Weingut am Cobenzl

Dag 2: Schönbrunn Riddle Rally

Jullie groep wordt verdeeld in kleine groepjes van ongeveer 5 personen. Iedereen zal de tour starten vanaf het Schönbrunn paleis: Het bekende paleis, net buiten het centrum, met onder andere een prachtig park.

Elke groep krijgt een kaart en een vragenlijst mee. Extra onderdelen kunnen naar wens worden toegevoegd. Bijvoorbeeld een muzikant in een historisch kostuum die Mozart speelt, deelnemers moeten de titel van het lied raden. Of wat dacht je van schnaps ruiken en ontdekken welk fruit bij welke schnaps hoort? Wij overleggen de mogelijkheden graag met je.

Het bekende Schönbrunn paleis
Het bekende Schönbrunn paleis

Dag 3: Vrije tijd op de Naschmarkt

De beroemdste markt van Wenen kent een geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Op de Naschmarkt maak je een culinaire wereldreis.

Je vindt hier kruiden en specerijen uit alle windhoeken van de wereld, van typisch Weens tot Indiaas en van Vietnamees tot Italiaans.

De beroemde Naschmarkt van Wenen
De beroemde Naschmarkt van Wenen
Laura Koreman
“ Wij helpen je graag met het samenstellen van een reis die aansluit bij jouw wensen ”
Gratis advies

Daarom Smart Incentive Reizen

Het is onze passie om incentives en personeelsreizen zorgeloos te laten verlopen en reizigers een onvergetelijke reiservaring te bieden.
  • Persoonlijk: je persoonlijke Travel Consultant regelt alles van A-Z.
  • Creatief: de leukste ideeën voor ieder gewenst budget.
  • Ambitieus: altijd een stapje verder om je te verrassen.
  • Lokaal ondernemerschap: wij spreken de taal van het MKB.
  • Veilig: aangesloten bij IATA en ANVR.
IATA
ANVR
Onafhankelijke beoordelingen door onze klanten
8,6
“Wij boeken onze dienstreizen via Uniglobe omdat zij ons op een prettige en professionele wijze hiermee ontzorgen. Wij hebben erg kritische en eigenwijze gebruikers, maar toch is men heel tevreden over de dienstverlening. Dus het is erg knap hoe deze dienstverlening aansluit op onze bedrijfscultuur en onze manier van werken.”
– HKU, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Jolanda
“Wij nemen het organiseren graag uit handen, zodat jij je tijd kunt gebruiken voor écht belangrijke zaken.”
Contact
of bel +31 (0)348-430 293