Personeelsreis Rome

Voor een personeelsreis is Rome uniek in zijn soort. Geen enkele andere stad heeft zoveel bezienswaardigheden van wereldklasse als Rome. Als je via de Via del Fori Imperiali naar het Colosseum loopt, maak je zelfs indruk op de meest verwende en ongeïnteresseerde tiener. De stad heeft namelijk zoveel te bieden.

Naast het Romeinse erfgoed zijn er ook middeleeuwse wijken, prachtig ontworpen pleinen, kleurrijke markten en natuurlijk niet te vergeten: de Vaticaanstad en de Sint-Pietersbasiliek.

Gratis advies
of bel direct +31 (0)348-430 293
Samen sparren?

Voorbeeldreis Rome

Enkele mogelijkheden voor activiteiten en excursies in Rome.

Colosseum

Colosseum is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Rome en een van 's werelds beroemdste locaties. Vroeger kon men hier van alles zien, van spannende gevechten tussen gladiatoren en wilde dieren tot drama en toneelstukken.

Het gebouw werd voltooid in 80 na Christus. De “opening” van het Colosseum duurde honderd dagen en tijdens dit evenement zijn ongeveer 9.000 dieren en 2.000 gladiatoren gedood. Op zijn hoogtepunt had deze plaats 87.000 toeschouwers.

Het indrukwekkende Colosseum
Het indrukwekkende Colosseum

Vaticaanstad

Uiteraard mag een bezoek aan de kleinste staat ter wereld, Vaticaanstad, niet ontbreken. Dit staatje bevindt zich in Rome en is het huis van de paus maar ook van bijna duizend andere inwoners. Ze runnen hun dagelijks leven met hun eigen postsysteem, winkels en kranten.

Er zijn verschillende bezienswaardigheden in Vaticaanstad, waaronder de Sixtijnse kapel van Michelangelo, de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse tuinen, die tevens allemaal op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staan.

De kleinste staat ter wereld: Vaticaanstad
De kleinste staat ter wereld: Vaticaanstad

Eten staat gelijk aan samen zijn

Het Italiaanse woord voor diner, "cena", komt van het Latijnse convivum. Een woord dat "samenleven" betekent, en dat is precies waar eten voor staat in Rome.

Eten is een sociaal samenzijn, waarbij men minimaal drie gangen neemt. De Romeinen eten laat, vaak pas om negen uur 's avonds.

De traditionele Romeinse pasta wordt Carbonara genoemd en wordt gemaakt met varkensvlees, geklutste eierdooier met veel Parmezaanse kaas en zwarte peper. Groenten worden vaak als bijgerecht besteld, bijvoorbeeld spinazie à la crème of witlof met knoflook en “pepperoncino” (Spaanse pepers).

De gezellige eettentjes in Rome
De gezellige eettentjes in Rome
Over Rome

over Rome

Vorig jaar zijn wij naar Rome geweest met z’n allen en wat hebben we hier genoten! We hebben heerlijk gegeten, Vaticaanstad bewonderd en op Vespa’s de highlights van Rome gezien. Eveline had dit tot in de puntjes verzorgd en heeft in een minimaal tijdsbestek een prachtige reis kunnen organiseren.

– Medewerker Uniglobe Smart Business Travel

Laura Koreman
“ Wij helpen je graag met het samenstellen van een reis die aansluit bij jouw wensen ”
Gratis advies

Daarom Smart Incentive Reizen

Het is onze passie om incentives en personeelsreizen zorgeloos te laten verlopen en reizigers een onvergetelijke reiservaring te bieden.
  • Persoonlijk: je persoonlijke Travel Consultant regelt alles van A-Z.
  • Creatief: de leukste ideeën voor ieder gewenst budget.
  • Ambitieus: altijd een stapje verder om je te verrassen.
  • Lokaal ondernemerschap: wij spreken de taal van het MKB.
  • Veilig: aangesloten bij IATA en ANVR.
IATA
ANVR
Onafhankelijke beoordelingen door onze klanten
8,6
“Wij boeken onze dienstreizen via Uniglobe omdat zij ons op een prettige en professionele wijze hiermee ontzorgen. Wij hebben erg kritische en eigenwijze gebruikers, maar toch is men heel tevreden over de dienstverlening. Dus het is erg knap hoe deze dienstverlening aansluit op onze bedrijfscultuur en onze manier van werken.”
– HKU, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Jolanda
“Wij nemen het organiseren graag uit handen, zodat jij je tijd kunt gebruiken voor écht belangrijke zaken.”
Contact
of bel +31 (0)348-430 293